Texecom Capture

E3 IPC - AI analiza
E3 IPC
October 5, 2020
Inteligentne IP kamere E3 Serije
November 17, 2021

Predstavljamo Vam nove Texecom detektore pokreta – Capture.

Sigurnosni sistem je dobar onoliko koliko je sposoban za otkrivanje uljeza. Vaša reputacija, poslovanje, budućnost i blagostanje kupaca zavise od pravilnog izbora detekcije pokreta.

Nova serija detektora pokreta, Capture, je najuspešnija, najpouzdanija i najjednostavnija serija detektora koju je Texecom ikada proizveo.

Nakon što instalirate jedan detektor Capture, instalirali ste ih sve!

Uz dizajn kućišta zajednički za sve modele, bez obzira da li je u pitanju zidni ili plafonski nosač, žični ili bežični, verovatno više nikada nećete želeti da instalirate drugu vrstu detektora!

Izvanredne performanse detekcije

Bezbednost ne sme biti prepuštena slučaju! Capture senzori pokrta pružaju izvanredne performanse detekcije zahvaljujući inovativnom dizajnu i vrhunskom inženjeringu. Svi modeli Capture detektora za plafonsku montažu koriste quad element i PIR senzor za istinsko pokrivanje od 360 °.

Vrhunska mikrotalasna detekcija

Otkrijte samo ono što želite! Mikrotalasnu detekciju K-opsega odlikuje manja verovatnoća da prodre kroz zidove, osiguravajući da performanse detekcije budu ograničene na zaštićeno područje i ništa drugo.

Otkrivanje bez treperenja – još jedan uobičajen problem – smetnje od fluorescentnih

svetala, je praktično eliminisan. Izbor režima mikrotalasne detekcije:

 • DT – Mikrotalasna i PIR detekcija za maksimalnu pouzdanost u teškim uslovima.
 • PW – režim „PetWise“ sa poboljšanim imunitetom do 35 kg za kućne ljubimce.
 • CW – režim „CloakWise“ sa poboljšanom detekcijom za otkrivanje uljeza koji pokušavaju da prikriju detekciju, u cilju veće sigurnosti.

Nenadmašna bežična povezanost

Bežični uređaji sa omogućenim rikošetom primaju i ponavljaju bežični prenos sa drugih uređaja. Veličina, prilagodljivost i domet čitavog sistema su prošireni jer bežična signalizacija nije ograničena komunikacijom od tačke do tačke. Domet bežičnog sistema sa omogućenim rikošetom je veći, sa više uređaja koji mogu da prenose poruke na i sa najudaljenijih lokacija u zgradi. Svaki uređaj sa omogućenim rikošetom pruža signalne rute do i od sistema koji omogućava rikošet. Ako bežična veza između dva uređaja oslabi, mreža će se „samoizlečiti“ i automatski preusmeriti komunikaciju preko alternativnih uređaja koji omogućavaju rikošet.

Pouzdanost na koju možete da se oslonite

Poverenje u protivprovali alarmni sistem se zasniva na njegovoj pouzdanosti. Zbog toga je Texecom razvio svoju najpouzdaniju, najotporniju i najotmeniju seriju detektora pokreta do sada!

Statički imunitet – sprečava dodirivanje PCB modula prilikom instalacije i nehotično izazivanje statičkog oštećenja osetljive elektronike. Štiti od vibracija i izvora toplote, te drugih uobičajenih uzroka lažnih aktiviranja. Zapečaćena elektronika sprečava ulazak prašine i insekata u optiku senzora, eliminišući potencijalne lažne alarme. Prekidači za odabir detektora su jasno označeni, što smanjuje mogućnost primene netačnih podešavanja. Opcije sočiva za velike domete i zavese mogu se zameniti bez rastavljanja ili izlaganja inkapsuliranog elektroničkog modula.

Dinamično izbegavanje lažnih alarma

Digitalna kompenzacija temperature. Automatski podešava osetljivost detektora na osnovu sobne temperature za optimalne PIR performanse. Osetljivost detektora može se prilagoditi tako da odgovara okruženju instalacije pružajući bolju tačnost otkrivanja i posledično bolju otpornost na lažne alarme.

Automatsko podešavanje osetljivosti. Filtrira smetnje u pozadini automatskim podešavanjem osetljivosti detektora u skladu sa okruženjem.

Aktivno odbijanje belog svetla. Meri nivo svetlosti u sobi i aktivno odbija sve izvore bele svetlosti (npr. Farovi automobila, direktna sunčeva svetlost).

Zaštita od jakih podrhtavanja eliminiše lažne alarme uzrokovane iznenadnim udarcima na detektoru koji pokreću električne signale.

Instalacija u nekoliko sekundi

Ubrzajte instalaciju i uštedite vreme!

Capture detektorje dizajniran imajući u vidu potrebe instalatera i uključuje mnoštvo funkcija za olakšanu instalaciju, čineći ugradnju i puštanje u rad neverovatno jednostavnim:

 • Podesivi priključni blok za lakšu konekciju i pristup kablu.
 • Fleksibilne tačke za montiranje dizajnirane da spreče uvrtanje prilikom montiranja na neravne površine
 • Elektronika sa prednjim opterećenjem za jednostavnu i laku zamenu uređaja.
 • Sve opcije su laserski ugravirane na svaki uređaj, što znači da podešavanje ne može biti lakše čak ni kada Vam priručnik nije pri ruci.
 • Mehanizam zaključavanja bez vijaka pomaže inženjerima i ubrzava vreme instaliranja

Usaglašenost

Za razliku od mnogih drugih proizvođača, ceo obrazac pokrivenosti je nezavisno sertifikovan prema EN50131-2 standardu.

Imunitet na kućne ljubimce

Opcija imuniteta na kućne ljubimce je standardna.

Svi Capture Grade 2 modeli za montažu na zid standardno imaju inovativnu dvostepenu opciju imuniteta na kućne ljubimce, istovremeno zadržavajući Grade 2 performanse detekcije. Optika detektora za montažu na zid je suštinski imuna na kućne ljubimce zahvaljujući dvostruko složenom optičkom sistemu koji omogućava diskriminaciju oblika tolerantnog na kućne ljubimce.

Bežično povezivanje

Svi bežični Capture modeli imaju isti faktor oblika kao njihovi žičani pandani, certifikat EN 2 ivišestruko nagrađivanu Texecomov Ricochet mesh za bežične performanse komercijalnog nivoa.

Brendiranje

Modeli Capture za zidnu montažu imaju novi inovativni grafički umetak za brendiranje sistem-integratora.

Dostupni direktno kod Texecom-a, ovi grafički foto-umetci zamenjuju sito ili tampon štampu, vrhunskog su kvaliteta i eliminišu potrebu instalatera i distributera da pribavljaju i skladište skupe reklamne poklopce.

Započnite postupak već danas slanjem svog logotipa na office@systeh.com kako biste mogli da kupite vaše personalizovane grafičke umetke.

Mesta primene

Uz izbor žične ili bežične veze EN Grade 2, montažu na zid ili plafon i izbor tehnologija za otkrivanje, uključujući dual element, quad element ili dual technology detekciju ,Capture detektori pokreta prednjače u širokom spektru profesionalnih sigurnosnih primena.

ŽIČNI DETEKTORI

PLAFONSKI

CQ: Quad PIR

Pokrivenost 9,3 m / 360°
Quad Pyro
Opcioni režim niske osetljivosti
EN50131-2-2 Grade 2

CD: Quad Dual Tech

Pokrivenost 9,3 m / 360°
Detekcija Quad Pyro elementom
Niska osetljivost / Dual tech / CloakVise režimi
EN50131-2-4 Grade 2

ZIDNI

P15 – 15m PIR

15m / 90˚ volumetrijska pokrivenost
Dual Pyro element
Opcini PetWise režim
EN50131-2-2 Grade 2

Q20 – 20m Quad PIR

20m / 90˚ volumetrijska pokrivenost
Quad element pyro
Opcioni PetWise režim
EN50131-2-2 Grade 2

D20 – 20m Dual Tech

20m / 85˚ pokrivenost
Quad pyro + K-band microwave
Dual tech / PetWise / CloakWise
režimi

BEŽIČNI DETEKTORI

PLAFONSKI

CQ-W: Quad PIR

Pokrivenost 9,3 m / 360°
Quad Pyro
Opcioni režim niske osetljivosti
EN50131-2-2 Grade 2

CD-W: Quad Dual Tech

Pokrivenost 9,3 m / 360˚
Detekcija Quad Pyro elementom i K-band mikrotalasi
Niska osetljivost / Dual tech / CloakWise režimi
EN50131-2-4 Grade 2

ZIDNI

P15 – 15m PIR

15m / 90˚ volumetrijska pokrivenost
Dual Pyro element
Opcini PetWise režim
EN50131-2-2 Grade 2

Q20 – 20m Quad PIR

20m / 90˚ volumetrijska pokrivenost
Quad element pyro
Opcioni PetWise režim
EN50131-2-2 Grade 2

D20 – 20m Dual Tech

20m / 85˚ pokrivenost
Quad pyro + K-band microwave
Dual tech / PetWise / CloakWise režimi

Instalacija

Texecom tehnologija detekcije

PIR

Pasivni infracrveni senzor, ili jednostavno PIR, koristi dvoelementni piro senzor za  merenje infracrvene svetlosti koja zrači iz predmeta u njegovom vidnom polju.

Quad

Quad PIR koristi quad element pyro senzor za merenje infracrvene svetlosti koja zrači iz predmeta u njegovom vidnom polju

Dual Tech

Dual Tech detektor je sigurnosni uređaj koji koristi dve metode za otkrivanje prisustva pokreta: pasivno infracrveno svetlo i mikrotalasi.

Anti-Masking

Anti-Mask je sposobnost detektora pokreta da otkrije da li je uljez pokušao da ga prevari maskirajući ga materijalom koji blokira detektor, poput papira, trake, spreja itd.

CloakWise™

CloakVise ™ je vlasnički algoritam otkrivanja. Može razlikovati prisustvo uljeza čak i ako neovlašćena osoba pokuša da kamuflira ili prikrije njegovo prisustvo.

Mesta montaže

Instaliranje

Mehanizam za zaključavanje

Korišćenjem odvijača sa ravnom oštricom na krajevima:

 1. Okrenite mehanizam za zaključavanje ¼ okreta u smeru kretanja kazaljke na satu
 2. Pomerite prednji poklopac nadole i prema sebi
 3. Uklonite poklopac.

Ponovna montaža je obrnuti postupak

Za uređaje za montiranje na plafon, uklonite masku okretanjem u smeru kretanja kazaljke na satu

 1. Dok se ne spusti
 2. Otključajte kao zidni nosač.

Montaža na zid, plafon i ravne površine

Felksibilne tačke za montažu

Montaža na uglove

Označava tačke pričvršćivanja vijaka za bežični nivo 2 i sistem 3 za „uklanjanje sa zida“. Ne bi ih trebalo koristiti za provlačenje kablova

Označava mesta za pričvršćivanje vijaka i ne sme se koristiti za provlačenje kablova.

*Treba da se koriste najmanje 2 suprotne rupe za fiksiranje kako bi se osigurala maksimalna stabilnost. Capture ima fleksibilne tačke za pričvršćivanje kako bi se sprečilo uvrtanje šasije prilikom montiranja u uglu.

Ako se koristi donji ulaz za kabl, treba voditi računa da kabl prolazi oko donjeg stuba

Capture konfiguracija povezivanja: Grade 2

Detektor Capture vam omogućava da povežete upravljačku opremu na nekoliko različitih načina. Da bi se olakšalo povezivanje, terminalni blok se može potpuno nagnuti i ukloniti.

EOL povezivanje se uvek smatra najsigurnijim i zahteva se za EN50131. Prikazani primeri se odnose na veze sa Premier Elite asortimanom kontrolne opreme

Capture podešavanje: Grade 2 – žični i bežični

Podrazumevana podešavanja svih modela

Ovo je podrazumevano stanje svih Grade 2 modela za optimalne performanse ulova i imunitet na lažno aktiviranje. Prekidač 2 i klizač za zasenjenje sočiva treba da budu u donjem položaju.

RLED svi modeli

Terminal RLED (daljinski LED) može se koristiti za kontrolu LED diode za testiranje hoda sa kontrolne table.

Stavite prekidač 1 u gornji položaj da biste onemogućili LED.

Povežite kabl sa RLED terminala na 0v primenjeni programabilni izlaz na tabli. Programirajte ovo na test hoda.

Režim za ljubimce samo za P15, Q20 & D20

Za režim kućnih ljubimaca ili niski režim, prekidač 2 i klizač za zasenjenje sočiva treba da budu postavljeni u položaj GORE

CloakWise samo za D20 & CD

CloakWIse je vlasnički algoritam otkrivanja jedinstven za Texecom. Dizajniran je da razlikuje prisustvo uljeza čak i ako neovlašćena osoba pokušava da kamuflira ili prikrije njihovo prisustvo. Tehnologija CloakWise može prepoznati pokušaj skrivanja i shodno tome ga detektovati. Nikada ne koristite CloakWise sa režimom PET (ljubimci) ili LOW (niskim) režimom.

Režim niskog plafona samo za CQ & CD

Low režim smanjuje osetljivost uređaja i pruža veći imunitet na lažno aktiviranje. Temeljan test hoda je presudan kako bi se osiguralo da učinak ulova bude onakav kakav se očekivao. Nikada ne koristite CloakWise u LOW režimu.

LED na zičnom detektoru

Kada je instalacija završena, uređaj treba testirati na hod kako bi se osiguralo postizanje željene zapreminske zaštite.

NAPOMENA: Pravi test hoda podrazumeva više upada u zaštićeno okruženje.

Bežični Capture: LED i prijava

Prijava

Uređaj treba prijaviti pre nego što ga postavite na krajnje mesto.
Izaberite slot za praznu zonu i prebacite sistem u režim prijavljivanja.
Za napajanje umetnite bateriju.
LED će treptati ružičasto dok komunicira sa prijemnikom.
LED će zasvetleti zeleno za uspešno prijavljivanje.
Pokrenite sistem Rikošet

Kada je instalacija završena, uređaj treba testirati u hodu kako bi se osiguralo postizanje željene zapreminske zaštite.

Bežični Capture: Grade 2

Izbegavajte uobičajene uzroke lažnih upozorenja

Lokacija

Uverite se da imate odgovarajući uređaj za predviđenu aplikaciju i da je pravilno postavljen na željeno mesto. Vidno polje treba da bude bez prepreka i bilo kakvih potencijalnih lažnih uzbuna.

Uređaji treba da se montiraju na stabilne unutrašnje površine i NISU pogodni za spoljnu upotrebu.